- تولید محتوا یعنی چه؟
- راهکار هایی برای تولید یک محتوای خوب و مناسب
- متمایز کردن مقاله از بقیه مقالات
- تهیه لیست از مقالات تولیدی خود
- قرار دادن بهترین مقالات تولیدی دیگر وب سایت
- تولید مقالات آموزشی
- بیان کردن تمامی رازها و افسانه های کسب وکار خود
- بروز کردن فرمت مقالات خود درتولید محتوا
- سئو مکانیکی
- رعایت کردن نکات نگارشی در تولید محتوا
- نوشتن مطالب طولانی
- نوشتن متا تگ های مناسب
- فراموش نکردن متا تگ توضیحات
- استفاده درست از کلمات کلیدی
- استفاده نکردن از تکنیک کلاه سیاهی در تولید محتوا
- ایجاد کردن لینک داخلی بین صفحات وب سایت
- معرفی منابع و لینک به آنها
- استفاده از شکل و زیر عنوان
- درست نشان داده شدن محتوا در گوشی
- معرفی خود
- بخش بندی کردن مقالات مرتبط باهم
- آیا هر کسبوکاری به محتوا نیاز دارد؟
- انواع تولید محتوا
- کلام آخر
اگر بخواهیم یک تعریف قابل درک برای تولید محتوا ارائه دهیم باید چنین بگوییم:
به هر چیزی که برای انسان قابل درک است و در بستر کانالهای دیجیتال یا غیر دیجیتال قابل انتشار هستند محتوا میگویند.
تولید محتوا یعنی چه؟
هر چیزی که در دنیای دیجیتال میبینید، میشنوید یا میخوانید به نوعی محتوا حساب میشود. به عنوان مثال: کلیپهای خندهدار یا عکس و توضیحات محصول که در اینستاگرام میبینید، پادکست که موقع برگشتن از دانشگاه در تاکسی گوش میدهید، ویدیوهای آموزشی در آپارات یا یوتیوب که تماشا میکنید، کتابهای دیجیتال که در موبایل یا کامپیوتر میخوانید و در نهایت همین مقاله که حالا در حال خواندن هستید همه محتوا حساب میشوند.
تولید محتوا یعنی خلق هرچیز قابل درک برای انسانها یا به عبارتی تولید محتوا یعنی نوشتن، طراحی، ضبط یا ساخت هرچیزی که انسانها میتوانند درکش کنند و در بستر های مختلف منتشر میکنیم تا به اهدافی مثل کسب درآمد، رسانهسازی و … برسیم.
امروزه تاکید بیشتر سئو بر تولید محتوا با کیفیت است. تولید محتوای با کیفیت باعث می شود که رتبه وبسایت شما به طور چشمگیری افزایش پیدا کند. برای همین اکثر مدیران وبسایت ها یکی از بخش های خود را به تولید محتوا اختصاص داده اند و سعی می کنند که بلاگ نویسان با تجربه ای را در این زمینه استخدام کنند.
یکی از مشکلات اصلی این بلاگ نویسان، ایجاد محتوای مناسب با کسب و کار می باشد. اینکه چگونه محتوایی را تولید کنند که مناسب با مخاطبان وبسایت باشد و پیدا کردن یک منبع معتبر کاملا سخت است.
راهکار هایی برای تولید یک محتوای خوب و مناسب
داشتن ایده برای تولید محتوا
اولین قدم ایجاد ایده تولید محتوا می باشد. شما اول باید موضوع وب سایت و مقالات خود را تعیین کرده و بعد براساس آنها شروع به تولید ایده و یک موضوع جدید کنید. یک دفترچه در کنار خود داشته باشید و موضوعات مرتبط را بنویسید و بهترین موضوع را انتخاب کنید.
تهیه کردن لیست کلمات کلیدی
یکی از دلایل فنی که شما به تولید محتوا میپردازید، به کار بردن کلمات کلیدی داخل وبسایتتان میباشد.
برای تهیه لیست و نوشتن کلمات کلیدی میتوانید از ابزارهای سئو برای تولید محتوا استفاده کنید و عباراتی که بیشترین جستجو را دارند پیدا کنید.
استفاده کردن از ابزارهای تولید کننده عبارت مرتبط با کلمات کلیدی
به غیر از گوگل ابزارات دیگری برای تولید عبارات مرتبط با کلمات کلیدی وجود دارند ، مانندابزار : ubersuggest. یکی از بهترین ابزارها و وبسایت ها ubersuggest است.
نوشتن عنوان در تولید محتوای گیرا و جذاب
چک کردن محتوای وب سایت های رقیب
قبل از اینکه تولید محتوا صورت گیرد، مقالات وب سایت های رقیب را بررسی کرده و سعی کنید که کم و کاستی ها و ایراداتی که در تولید محتوا آنها وجود دارد را در بخش محتوای وبسایت خود رفع کنید . حتی اگر اصلا درحوزه کاری شما مقاله خوبی وجود ندارد، این عالی است و کاملا به نفع شماست و لازم نیست که تلاش زیادی برای بالا آمدن وبسایت خود بکنید.
در نظر گرفتن نیاز کاربر در تولید محتوا
مخاطب اصلی محتوای وبسایت شما، کاربرانتان می باشند پس باید محتوایی تولید کنید که نیاز های آنها، مسائل روزانه و تمامی ویژگی هایی که به دنبال هستند را مورد پوشش قرار دهد. کاربران، ساعت هایی زیادی را دراینترنت تلف می کنند تا بتوانند مطلب مورد نیاز خود را پیدا کنند، اگر شما بتواند نیازهای اصلی آنها را از طریق تولید محتوا مورد پوشش قرار دهید، میتوانید به یک منبع معتبر تبدیل شوید.
به موضوع اصلی سطحی نگری نکردن
یکی از مشکلات اصلی اکثر مقالات وبسایتها این است که مطالب کاملا تیتر وار و بدون بیان جزییات مطرح می شود.ا گر شما به مساله تخصصی می پردازید، باید سعی کنید تمامی اطلاعات و مسائل جز آن را در وبسای خود بیان کنید. جزیی پرداختن به موضوع اصلی باعث تمایز وبسایت شما با دیگران می شود، و این یک مزیت برای وبسایت شما محسوب میشود.
بررسی موضوع در چند مقاله متفاوت
برای جمع کردن دانش و کسب اطلاعات خود درباره ی یک موضوع خاص ، مقالات مختلف و متفاوتی را مطالعه کنید. تا درباره ی موضوع مدنظرتان اطلاعات جامعی را کسب کنید.
متمایز کردن مقاله از بقیه مقالات
مخالف بقیه بنویسید یعنی تکنیک خوانده شدن مقاله یا به عبارتی متمایز کردن مقاله از بقیه مقالات موجود در دنیای اینترنت
نوع مقالات شما نشان میدهد که شما به چه نکاتی توجه میکنید که دیگران توجهی نمی کنند و باعث تمایز شما با دیگران می شود. به اینها در دنیای تولید محتوا میگویند ” تکنیک خوانده شدن مقاله ”
تهیه لیست از مقالات تولیدی خود
یک لیست کامل از کلیه ی مقالات تولیدی وب سایت خود تهیه کنید. مزیت اینکار این است که شما به راحتی میتوانید نسبت به موضوع اصلی وبسایت خود، به بقیه بخش ها بک لینک بدهید.
قرار دادن بهترین مقالات تولیدی دیگر وب سایت
همیشه افراد متخصصی هستند که برای بقیه ی وبسایت ها مقالات متعددی مینویسند. شما با پیدا کردن این افراد و قرار دادن مقالات آنها در وبسایت خود (البته نه بصورت کپی بلکه به شیوه نگارشی متفاوت محتوای آنها) با ذکر منبع ، با این کار باعث میشوید که سایت های رقیب شما اگر اقدامی شبیه به شما انجام داده باشند ، باعث لینک دهی به سایت شما میشود. ناگفته نماند که البته بهتر این تکنیک را هفتگی یا ماهانه انجام دهید.
تولید مقالات آموزشی
شما می توانید با کمک خیلی از کاربران و افرادی که دارای ایده های آموزشی هستند ، یک مقاله تولید کنید. و همچنین شما با این کار به آنها کمک کرده اید که مطلب و محتوای آنها در دنیای اینتنرنت نشان داده شود. یکی از مزیت های این روش این است که نویسندگان محتوای شرکت شما، در رزومه کاری خودشان اسم شرکت و وبسایت شما آورده که به برند سازی شما کمک میکند.
بیان کردن تمامی رازها و افسانه های کسب وکار خود
هر کسب و کاری برای خود دارای رازها و افسانه های زیادی است که گاهی این مسائل باعث اشتباه کاربر و اطلاع نادرست به آنها می شود. شما باید تمامی این رازها و شایعات را بیان کنید و بیان و دلیل های کافی آنها را رد یا اثبات کنید.
بروز کردن فرمت مقالات خود درتولید محتوا
همیشه راه های جدید تولید محتوا ایجاد می شود. شما باید به عنوان یک بازاریاب محتوا، اطلاعات خود را در این زمینه به روز کنید. بهترین نقطه شروع هم مقالات قدیمی و بازنشر مجدد آنها است البته به طوری که لینک آدرس عوض نشود یا موضوع اصلی مقاله تغییر نکند. امروزه تولید اینفوگرافیک یا عکس بیشترین تاثیر را برمخاطب دارد، همچنین نوع فونت هایی هم که استفاده می شود بر میزان خوانایی تاثیر بسزایی دارد پس باید دراین خصوص اطلاعات خود را بروز کنید و از تکنیک های فرمتی جدید استفاده کنید.
سئو مکانیکی
هنگامی که تولید محتوای شما به پایان رسید، کار اصلی شما شروع میشود. که این وظیفه و کار نوشتن محتوای خود براساس سئو می باشد.
یعنی تمامی تکنیک ها مانند به کاربردن کلمات کلیدی، عنوان ها و چگالی را براساس آخرین الگوریتم سئو رعایت کنید.
رعایت کردن نکات نگارشی در تولید محتوا
نکات نگارشی یکی از نکات پایه و اولیه ای است، که در تولید محتوا باید قبل از انتشار مطلب به آن توجه ویژه نمود.
به کار بردن صحیح این نکات مانند ویرگول، کاما و نقطه وغیره از اهمیت ویژه ای در تولید محتوا برخوردار است. به کار بردن اشتباهی هرکدام از این قواعد، باعث کج فهمی مطلب توسط خواننده می شود و تمامی زحمات شما را هدر می دهد.
نوشتن مطالب طولانی
اندازه یک محتوای استاندارد برای وبسایت، بین 2 تا 3 هزار کلمه می باشد. حداقل تعداد کلمه ای که میتوانید به کار ببرید 500 کلمه است.اگر مطلب شما کمتر از 500 کلمه باشد، از نظر گوگل ممکن است جریمه شوید چون اصلا بلاگ در نظر گرفته نمی شود و اگر بیشتر از 4 هزارکلمه باشد، بهتر است آن را در دو مقاله تقسیم کنید.
نوشتن متا تگ های مناسب
اولین قسمتی که توسط گوگل خوانده می شود، متا تگ عنوان می باشد. متا تگ یکی از مهمترین قسمت های یک وبسایت می باشد. پس باید مناسب با متن بنویسید چون اگر گوگل متوجه شود که عنوان شما هیچ ارتباطی با محتوای شما ندارد، وبسایت شما را جریمه خواهد کرد.
فراموش نکردن متا تگ توضیحات
این متاتگ هم مانند عنوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به بهینه سازی رتبه وبسایت شما کمک بسیاری می کند.
هنگامی که وبسایت شما توسط موتور جستجو در صفحه نمایش داده می شود، توضیحات شما، زیر عنوان سایت شما نشان داده می شود. گوگل یکی از متاتگ هایی را مورد بررسی قرار می دهد، همین متا تگ توضیحات می باشد. در مقاله های کمتر از 500 کلمه نوشتن این متاتگ الزامی است اما در اکثر مقالات اگر هم ننوشتید، خود گوگل متوجه می شود و به نوعی تولید می کند.
استفاده درست از کلمات کلیدی
هیچ موردی مانند کلمات کلیدی، نمی تواند رتبه وبسایت شما را خراب کند. متسفانه اکثر تولیدکنندگان محتوا فکر می کنند هر چه بیشتر کلمه کلیدی را استفاده کنند، شانس نشان دادن مقاله آنها بیشتر است. براساس چگالی کلمات کلیدی، متوسط استفاده هر کلمه، 2 الی 3 درصد کل کلمات در یک مقاله می باشد.
استفاده نکردن از تکنیک کلاه سیاهی در تولید محتوا
از تکنیک کلاه سیاهی استفاده نکردن بهتر است ، زیرا گوگل اصلا تکنیک های کلاه سیاهی را دوست ندارد و سریعا متوجه شده و هر وبسایتی را که ازاین تکنیک ها استفاده کرده باشد مورد جریمه گوگل قرار می گیرد.
ایجاد کردن لینک داخلی بین صفحات وب سایت
شما زمانی که یک صفحه ای را ایجاد می کنید، بعد از مدتی توسط گوگل index می شود. اگر این صفحه بعدا خوانده نشود، رتبه ای که وبسایت شما توسط این صفحه بدست آورده است، کم کم از بین میرود. پس شما باید با استفاده از تکنیکهایی مجدد این صفحه را به گوگل نشان دهید و بهترین تکنیک ایجاد لینک های داخلی بین صفحات است مخصوصا بین مقاله های مختلف.
معرفی منابع و لینک به آنها
اگر مقاله خود را از وبسایت دیگری رونوشت کرده اید، بهتراست منبع آن را ذکر کنید و برای منبع لینک قرار دهید تا شما و وبسایت شما توسط گوگل جریمه نشوید و یک مزیت این است که کاربر به شما اطمینان میکند ، که محتوای تولیدی شما دارای اعتبار می باشد.
استفاده از شکل و زیر عنوان
در تولید محتوا باید به نکات دقت داشته باشید :نکته اول اینکه نوشتن متن خالی باعث اذیت شدن و خسته شدن کاربر می شود و میتوان گفت که اصلا متن شما به هیچ وجه خوانده نمی شود. پس باید سعی کنید متن خود را بشکنید و برای هر قسمت یک زیرعنوان جداگانه و عکس به کار ببرید چون باعث بهتر خوانده شدن متن می گردد و کاربر متن شما بهتر درک میکند. داشتن عکس در متن مقالات باعث به شوق آمدن کاربر برای خواندن مقاله میشود.
درست نشان داده شدن محتوا در گوشی
امروزه اکثرا ، بسیاری از کاربران، از طریق گوشی موبایل خود به اینترنت متصل می شوند پس محتوای شما باید به خوبی در گوشی ها نمایش داده شود. مهمترین بخش اندازه قلم متن می باشد. توجه داشته باشید محتوای شما در مرورگر گوشی به درستی نشان داده شود.
معرفی خود
برای کاربری که برای بار اول مقاله شما را می خواند، خیلی مهمه که بداند شما کی هستید؟ بهتر است در بخشی از مقاله، شرکت و خدمات خود را معرفی کنید مثلا می توانید برای مثال از شرکت خود استفاده کنید و تجربیات خود را قرار دهید، چون هم مثال را برای کاربر ملموس تر کرده اید و همچنین خود را معرفی کرده اید.
بخش بندی کردن مقالات مرتبط باهم
یکی از استراتژی های تولید محتوا این است که هر محتوا و مقاله ای که ایجاد می شود، در یک بخش قرار گیرد.
بخش بندی مقالات بر حسب موضوعات باعث راحتی کاربر در پیدا کردن مقاله مورد نظر میشود. و همچنین لینک دهی داخل آن آسانتر میشود.
آیا هر کسبوکاری به محتوا نیاز دارد؟
بازاریابی مبتنی بر محتوا برای هر کسبوکاری که بتواند محتوای مفید و با کیفیت تولید کند ضروری است.
از مهمترین مزیت های تولید و بازاریابی محتوا به موارد ذیل میتوان اشاره کرد:
- میتوانید از خود محتوا کسب درآمد کنید.
- برای محصول یا خدمات شما مشتری میآورد.
- یک روش کم هزینه است.
- کمک به ایجاد شهرت، اعتماد و اعتبار میکند.
- نتایج و عملکرد آن به راحتی قابل تحلیل است.
- در وفادارسازی مشتریان تاثیرگذار است.
هر کسبوکاری میتواند از روش محتوا استفاده کند و کمک بگیرد ولی الزاما فعالیت در همه کانالها و بسترها ضروری نیست.
بعضی اوقات یک پیج اینستاگرام تمام مزیتهای نامبرده شده را تامین میکند و بعضی وقتها همزمان باید وبسایتی پر از مقاله داشت، کتاب نوشت، در شبکههای اجتماعی فعالیت کرد، پادکست ساخت و کلیپ تولید کرد.
این که تولید محتوا در چه ابعاد و چه کانالهایی نیاز است بستگی به موضوع کسب و کار، نوع محصول یا خدمات، پرسونای مشتریان و از همه مهمتر زمان و هزینه لازم دارد.
انواع تولید محتوا
- محتوای متنی
- محتوای صوتی
- محتوای ویدئویی
- محتوای عکسی
- محتوای اینفوگرافیک
- محتوای پوستر و کاتالوگی
- محتوای وبینار
کلام آخر
ما دراین مقاله درباره ی هنر تولید محتوا خوب و هر آنچه برای تولید محتوای جذاب باید بدانید، صحبت کردیم. و فهمیدیم که محتوای هر سایت، شبکه مجازی و…. پادشاه آن کسب وکاراست. درمقاله های بعدی درباره موضوعات مرتبط با هنر تولید محتوا بیشتر صحبت خواهیم کرد.