طراحی وب سایت
در دنیای امروز با تغییر مسیر بسیاری ازکسب و کارهای سنتی به سمت کسب و کارهای اینترنتی، بازار فعالیتهایی همچون طراحی سایت رونق زیادی پیدا کرده است. اما چگونگی طراحی وب سایت، مراحل آن، اینکه از کجا و چطور آغاز شود. همچنین شرایط طراحی وب و میزان هزینههای آن از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در این مطلب، مفهوم طراحی وب سایت، تاریخچه، مراحل طراحی را بررسی خواهیم کرد. در پایان نیز تعدادی از نرم افزارهای طراحی سایت را به شما معرفی میکنیم.
طراحی سایت
طراحی سایت یا وب دیزاین Web-Design به مراحل طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی جهت اطلاع رسانی، معرفی شرکت و ارائه محصولات آن گفته میشود. طراحی وب سایت یک پروسه است که از لایه سازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو تشکیل شده است. پیش از بررسی مراحل طراحی وب سایت، به مختصری از تاریخچه طراحی آن می پردازیم.
تفاوت طراحی وب و توسعه وب
اولین چیزی که باید در بحث طراحی وب مشخص کنیم تفاوت بین طراحی وب (Web Design) و توسعه وب (Web Development) است. چون این دو به طور معمول با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند.
طراحی وب مربوط به ظاهر سایت میشود. یک طراح وب وظیفه دارد تا ظاهر وبسایت را طوری طراحی کند که مخاطب به وبسایت جذب شود. ما در ادامه به شکل مفصل به این بحث خواهیم پرداخت.
توسعه وب مربوط به پایه و بدنه وبسایت میشود. یک توسعه دهنده وب وظیفه دارد تا اسکلت یک سایت را طراحی کند و هرچه اسکلت این سایت اصولی تر و قویتر باشد کار با آن وبسایت راحتتر خواهد بود. بخش توسعه وب سایت از طریق کدنویسی انجام میشود.
تفاوت های سایت ها
در ابتدا لازم است درمورد تفاوتهای سایتهای شخصی، شرکتی و فروشگاهی بدانید. در ادامه تفاوت سایت فروشگاهی و سایت شرکتی با تعریف تک تک این موارد به شما توضیح داده خواهد شد.
سایتهای شخصی
سایتهای شخصی سایتهایی هستند که برای معرفی فردی مشخص طراحی میشود. در این نوع سایتها معمولا رزومه شخص، تصاویر، نمونه کارها در زمینههای مختلف و همچنین گزینه “تماس با من” وجود دارد. به صورت استاندارد در قسمت تماس با من بخشی برای ورود ایمیل و نام و نامخانوادگی و همچنین شماره تماس وجود دارد که بازدیدکننده سایت میتواند با وارد کردن این اطلاعات با مدیر سایت در ارتباط باشد. سایتهای شخصی میتوانند براساس خواست فرد دارای امکانات بیشتری باشد.
سایت های شرکتی
سایتهای شرکتی معمولا برای ارائه نمونه محصولات و خدمات استفاده میشوند. در سایتهای شرکتی هدف فروش محصولات و خدمات نبوده و صرفا به معرفی آنها پرداخته میشود. اتصال به درگاه بانکی جزو امکانات سایتهای شرکتی نمیباشد. در سایتهای شرکتی معمولا معرفی خدمات و محصولات و نمونه کارها و گالری دیده میشود. یکی از قسمتهای مهم سایتهای شرکتی بخش “درباره ما” بوده که رزومه شرکت در آن قرار میگیرد. شرکتها میتوانند براساس نیازهای خود امکانات مازادی به این بخش اضافه کنند.
سایتهای فروشگاهی
سایتهای فروشگاهی تقریبا کامل ترین نوع سایت میباشد که به غیر از امکانات استاندارد مانند گالری محصولات و خدمات، درباره ما، تماس با ما و اخبار، امکان اتصال به درگاه بانکی را داشته و میتوان به فروش محصولات و خدمات پرداخت. مشتریان بر حسب نیازهای خود میتوانند از خدمات خاصی مثل باشگاه مشتریان، قیمت خط خورده و تخفیف و غیره استفاده کنند.
تا این قسمت شما میتوانید با توجه به نیازهای اولیه خود نوع سایتتان را تشخیص داده و با پرداخت هزینه مناسب به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید.
سایتهای اختصاصی
سایتهای اختصاصی سایتهایی هستند که قبل از شروع کدنویسی، طراحی گرافیکی شده و کارفرما میتواند تمام جزئیات سایت را بررسی کند و تا رسیدن به طرح ایدهآل و مطلوب با گرافیست مجموعه در ارتباط باشد و پس از تایید کامل از طرف کارفرما پروژه وارد مرحله کدنویسی میشود. سایت های تختصاصی معمولا با زبان های برنامه نویسی PHP ، ASP.net ، Node.js و… طراحی می شوند که در ادامه به این زبان ها اشاره خواهیم کرد.
روش های طراحی سایت
روش های بسیار زیادی برای طراحی وب سایت وجود دارد. تیم داده رایا با بهره گیری از سه روش مرسوم و بسیار رایج وب سایت ها را برای متقاضیان طراحی می کند.
سایت های اختصاصی با زبان PHP
پیاچپی (PHP) یکی از پر طرفدارترین زبانهای اسکریپت نویسی متن باز (Open Source) است، که بیشتر برای طراحی برنامههای سرور ساید در طراحی سایت پویا (Dynamic) مورد استفاده قرار میگیرد. زبان PHP در سال ۱۹۹۸ به بازار آمد و بنیانگذار آن آقای راسموس لردورف بود. نسخه های مختلف این زبان در طول زمان بوجود آمده که در حال حاضر ورژن ۵ از این زبان برنامه نویسی مورد استفاده قرار می گیرد و در هر ورژن امکانات جدیدی با آن اضافه شده است.
ساختار این زبان برنامه نویسی بسیار شبیه زبان سی (C) و زبان برنامهنویسی پرل (Perl) میباشد. شکل پذیری فوق العاده آن و نیز همگونی با اغلب بانکهای اطلاعاتی از قبیل MySQL قدرت آن را افزایش داده است. مشهورترین نرمافزارهای تولید شده با زبان PHP عبارتاند از phpBB و SMF و Mambo و Joomla و PHPNuke و mybb و مدیاویکی. سادگی استفاده از این زبان و شباهت آن به زبان سی و پرل (و از نسخه ۵ آن به جاوا) باعث شده که اغلب برنامه نویسان با تجربه در کوتاهترین زمان ممکن برنامههای کاملی را تولید کنند.
سایت های اختصاصی با زبان ASP
این زبان توسط شرکت مایکروسافت در سال ۱۹۹۳ ارائه شد و فقط بر روی سرویس های میزبانی وب ویندوز قابل اجرا می باشد. ASP.Net یک پلتفرم ویژه ی توسعه ی طراحی وب بوده که یک مدل برنامه نویسی برای ساخت نرم افزار های تحت وب کارامد و قدرتمند برای PC همانند موبایل ها ارائه می دهد.
ASP.Net بخشی از بستر اجرای نرم افزار (platform) Microsoft.Net می باشد. اپلیکیشن های تحت ASP.Net کدهای کامپایل شده ای می باشند که از مولفه های (component) توسعه پذیر (extensible) و قابل استفاده ی مجدد موجود در.Net Framework استفاده می کند. این کدها می توانند از کلیه ی سلسله مراتب (hierarchy) کلاس ها در.Net Framework استفاده کنند.
طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا وردپرس
وردپرس یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتواست که به زبان PHP نوشته شده است و بدلیل مدیریت آسان و بهینهبودن آن از لحاظ ساختار سئو سایت یکی از بهترین گزینهها برای طراحی وب سایت محسوب میشود. در این مقاله شما را با نحوه کار، تاریخچه و مزایای وردپرس آشنا خواهیم کرد.
وردپرس شما را قادر میسازد وبسایت خود را با استفاده از مرور وب به طور کامل مدیریت کنید بدون اینکه نیاز به یادگیری نحوه کدگذاری و برنامهنویسی داشته باشید. در حقیقت اگر شما تا به حال از یک ویرایشگر متن مثل مایکروسافت ورد استفاده کرده باشید درست مانند همان میتوانید از ویرایشگر وردپرس نیز در خانه استفاده کنید.
اگر قصد دارید برای شروع کسب و کارتان وب سایت داشته باشید می توانید با مراجعه به صفحه تعرفه ها درخواست خود را ثبت کنید و یا از طریق شماره تماس زیر با ما در ارتباط باشید.
شماره تماس : ۸۴ ۳۴ ۶۴۸ ۰۹۱۴