وردپرس چیست؟ همه چیز درباره غول دنیای طراحی وب

وردپرس چیست,what is the wordpress

اگر کمی با دنیای طراحی سایت آشنا باشید یا از علاقمندان به این حوزه باشید، حتما نام وردپرس را شنیده‌اید. اما واقعا وردپرس چیست؟ و چرا به یک غول در دنیای طراحی وبسایت تبدیل شده است؟ در این مقاله قصد داریم همه چیز را در مورد وردپرس و دلایل برتری آن نسبت به رقبا را بررسی کنیم.

CMS چیست؟

قبل از هر چیزی بیایید به ماهیت وردپرس بپردازیم. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا(CMS) و البته محبوب‌ترین CMS دنیاست. اما مفهوم سیستم مدیریت محتوا چیست؟

سیستم مدیریت محتوا چیست, CMS چیست,what is the cms

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

هر چیزی که برای انتقال مفاهیم خاص در مکالمات روزمره، کتاب‌ها، روزنامه‌ها، شبکه‌های اجتماعی، وبسایت‌ها رد و بدل می‌شود، محتوا نام دارد. CMS یا سیستم مدیریت محتوا ساده ترین راه برای مدیریت محتوا در سایت‌هاست.

یک صفحه وب متشکل از کدهای برنامه نویسی را تصور کنید. آیا کسی که در زمینه کدنویسی تخصصی ندارد می‌تواند محتوای خود را با استفاده از آن مدیریت کند؟ قطعا خیر. CMS‌ها به وجود آمدند تا تولید، انتشار و مدیریت محتوای وبسایت‌ها را برای صاحبان آن آسان‌تر کنند. از گذشته تا کنون CMSهای متعددی از جمله جوملا، دروپال، ویکس و … به وجود آمده‌اند با این حال، وردپرس با توجه به ویژگی‌هایی که دارد، توانسته به محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا تبدیل شود.

تاریخچه وردپرس: تولد یک غول

میشل والدریگی، در سال 2001 یک پلتفرم وبلاگ نویسی به نام B2/Cafelog ایجاد کرده بود، اما این پروژه عمر چندانی نداشت و میشل، پشتیبانی از این پلتفرم را در سال 2002 متوقف کرد.

در ژانویه 2003، مت مولنوگ، دانشجوی سال اول دانشگاه، در وبلاگ خودش در B2/Cafelog نارضایتی خود را از توقف پشتیبانی این پلتفرم اعلام کرد. مضمون پست مولنوگ این بود که او مایل است بدون دخالت میشل B2 را ارتقا دهد. یکی از کاربران دیگر B2 به نام مایک لیتل کامنتی را زیر این پست نوشت، با مضمون اینکه او هم مایل است تا در ارتقا این پلتفرم به مولنوگ کمک کند. این، آغاز آشنایی مت و مایک بود و تولد یک بچه غول.

تاریخچه وردپرس,history of wordpress

پست‌های مت مونلوگ و مایک لیتل در مورد B2/cafe

جالب است بدانید، اسم وردپرس را هم بلاگری به نام کریستین سلک پیشنهاد داده بود.

وردپرس، ابتدا یک ابزار وبلاگ‌نویسی ساده بود اما با بروزرسانی‌های متداول، رفته رفته قابلیت‌های جدیدی به آن اضافه شد. مثلا در سال 2004، بخش افزونه‌ها و یا در سال 2005 بخش قالب‌ها به آن اضافه شد و کم کم این بروزرسانی‌ها و قابلیت‌های جدید وردپرس را تبدیل به یک غول در زمینه طراحی سایت کرد.

با وردپرس چه سایت‌هایی را می‌توان ساخت؟

به مرور زمان و با پیشرفت روزافزون وردپرس، این از یک سایت وبلاگ‌نویسی، تبدیل به یک سیستم مدیریت محتوای پرکاربرد و محبوب شد. امروزه کاربران می‌توانند با استفاده از وردپرس هر نوع وبسایتی را می‌خواهند را ایجاد کنند.

برخی از کاربردهای وردپرس عبارتند از:

  • وبلاگ‌های روزمرگی و سرگرمی
  • وبسایت نمونه‌کاری
  • وبسایت شرکتی
  • فروشگاه اینترنتی
  • و …

چه چیزهایی وردپرس را متمایز کرده است؟

حالا که با وردپرس و تاریخچه آن آشنا شدیم، بیایید ببینیم امکانات وردپرس چیست و چه چیزهایی آن را تبدیل به یک سیستم مدیریت محتوای محبوب کرده است.

قابلیت متن باز بودن وردپرس

رای درک بهتر این قابلیت، بیایید دو سیستم عامل اندروید و iOS را مقایسه کنیم. در سیستم عامل اندروید، توسعه‌دهندگان می‌توانند نرم‌افزارها، لانچرها و … را برای این سیستم عامل ایجاد کنند. اما در سیستم عامل iOS، محدودیت‌هایی برای این‌کار وجود دارد. قابلیت متن باز بودن وردپرس این امکان را توسعه‌دهندگان می‌دهد تا برای این CMS، قالب‌ها و افزونه‌های متنوعی را ایجاد کنند.

سادگی و محیط کاربری آسان برای مبتدیان

محیط کاری وردپرس، در ابتدا شبیه به کار با یک پنل مدیریتی وبلاگ بود که البته هنوز هم با اضافه شدن قابلیت‌های متنوع به آن، کار با این سیستم بسیار ساده است.

عدم نیاز به کدنویسی

قبل از به وجود آمدن سیستم‌های مدیریت محتوا، ایجاد یک وبسایت کاملا نیاز به دانش کدنویسی داشت. اما با به وجود آمدن این ابزارها، افراد می‌توانند بدون نیاز به داشتن دانش برنامه‌نویسی، سایت‌هایی با امکانات فوق‌العاده ایجاد کنند.

قابلیت‌های وردپرس,دلیل محبوبیت وردپرس چیست

دلیل محبوبیت وردپرس چیست

سئو پسند بودن وردپرس

سئو به رتبه‌بندی شما در موتورهای جستجو و به طور کلی اعتبار شما نزد آن‌ها اشاره دارد. از نظر کارشناسان، سایت‌های ایجاد شده با وردپرس تواسته‌اند نمرات بیشتری را نسبت به بقیه روش‌ها، از نظر سئو دریافت کنند.

پشتیبانی وردپرس از انواع رسانه‌ها

وردپرس با پشتیبانی از انواع رسانه‌ها باعث شده تا اختیار عمل سازندگان وبسایت‌ها بیشتر شود و همچنین جذابیت بصری وبسایت‌های ساخته شده با این CMS بهتر باشد.

امنیت وردپرس

روزانه میلیاردها اطلاعات در بستر اینترنت، بین وبسایت‌های مختلف منتقل می‌شوند و از آن طرف هکرها همیشه به دنبال راه‌هایی برای دسترسی به این اطلاعات هستند. اگر یک سایت امنیت نداشته باشد، به چه دردی خواهد خورد؟ هسته وردپرس دارای محیط امنی را برای در امان نگه‌داشتن این اطلاعات است و افزونه‌هایی نیز برای ارتقای امنیت آن توسعه داده شده است و باعث می‌شود تا این ابزار در مقابل سایر رقبا امنیت بیشتری داشته باشد.

رایگان بودن وردپرس

قابلیت متن باز بودن، عدم نیاز به دانش کدنویسی، افزونه‌ها و قالب‌های متنوع و … باعث می‌شود جذب بسیاری از کاربران به این ابزار شده‌اند. اما سازندگان وردپرس، همیشه تاکید داشته‌اند که حتی با وجود محبوبیت این CMS، همیشه به صورت رایگان به کاربران عرضه خواهد شد و قطعا همین رایگان بودن ، باعث محبوبیت بیشتر آن شده است.

چه شرکت‌های بزرگی از وردپرس استفاده می‌کنند؟

امروزه، وردپرس به عنوان پرکاربردترین CMS دنیا شناخته می‌شود. بر اساس جدیدترین آمار وبسایت‌های دنیا، بیش از 60 میلیون وبسایت با استفاده از وردپرس توسعه یافته‌اند که این  43.5درصد از سایت‌های کل دنیا را دربر می‌گیرد. همچنین این آمار نشان می‌دهد، 62.7 درصد وبسایت‌هایی که با سیستم‌های مدیریت محتوا ایجاد شده‌اند، در بستر وردپرس بوده است.

از جمله شرکت‌های بزرگی که از ورپرس استفاده می‌کنند می‌توان به شرکت‌های زیر اشاره کرد:

  • وبلاگ رسمی مایکروسافت
  • سایت سونی موزیک
  • بخش اخبار شرکت متا
  • وبلاگ پلی استیشن
  • وبسایت کتاب‌های دیزنی
  • بخش اخبار اسپاتیفای
  • وبسایت ناسا
  • و …

نگاهی کوتاه به سایر سیستم‌های مدیریت محتوا

همانطور که می‌دانید، وردپرس تنها سیستم مدیریت محتوایی نیست که ایجاد شده است. ابزارهای متعددی به همین منظور ایجاد شده‌اند که در ادامه با برخی از این ابزارها آشنا می‌شویم:

  • شاپیفای(Shopify)
  • ویکس(Wix)
  • جوملا(Joomla)
  • بلاگر(Blogger)
  • دروپال(ِDrupal)
  • اسکوئر اسپیس(Squarespace)
  • گوست(Ghost)
سیستم‌های مدیریت محتوا,CMS

سیستم مدیریت محتوا

ساخت و توسعه وبسایت با وردپرس

همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم، ساخت و توسعه یک وبسایت با وردپرس، چیز زیاد سختی نیست و افراد میتوانند با آموزش‌هایی که در اینترنت وجود دارد، کار با این CMS را یاد گرفته و وبسایت خود را راه بیندازند. اما برای داشتن یک سایت حرفه‌ای با امکانات بیشتر، رابط کاربری جذاب‌تر و همچنین گرفتن رتبه‌های بالاتر در نتایج جستجو باید از متخصص‌هایی که در این مورد تجربه دارند کمک بگیرید.

آژانس دیجیتال مارکتینگ داده رایا، با داشتن تیم مجرب و متخصص، توانسته رضایت مشتریان خود را جلب کند و با بهبود رتبه وبسایت‌های آن‌ها در موتورهای جستجو، به افزایش فروش و درآمد آن‌ها منجر شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی لوگو، گرافیک و چاپ، ادمین اینستاگرام، عکاسی

(طراحی و سئو سایت و اپلیکیشن موبایل)