برای پاسخ به این سوال بیایید به معنی ماه عسل دقت کنیم. ماه عسل یک رسم برای زوجهای جوان در اکثر کشورهاست که عروس و داماد در یک بازه زمانی کوتاه بعد از ازدواج به مسافرت و خوشگذرانی میپردازند و بعد از آن زندگی متاهلی عادی خود را آغاز میکنند.
الگوریتم هانی مون گوگل هم تقریبا شبیه همین اتفاق است. به طوری که صفحات تازه تاسیس وبسایتها پس از انتشار، توسط گوگل رتبه خوبی را کسب میکنند و شانس این را پیدا میکنند که در کلمات کلیدی جستجو شده، بین هزاران سایت دیگر به رتبههای برتر به دست بیاورند.
اما پس از یک بازه زمانی چند روزه، شاهد کاهش ترافیک در سایت میشویم و این نشان می دهد که بازه ماه عسل گوگل برای آن صفحه تمام شده است.
الگوریتم هانی مون چقدر طول میکشد؟
گوگل به صورت رسمی برای این الگوریتم مدت زمان خاصی را تعیین نکرده اما بر اساس تحقیقاتی که سئومسترها و وبمسترها در این باره داشتهاند، میتوان گفت که الگوریتم هانی مون بر روی مطالب جدید، 24 الی 48 ساعت پس از انتشار شروع شده و فرصت بودن در صفحه اول نتایج گوگل را برای آن صفحه میدهد و حدودا بعد از یک هفته، رتبه این مطالب در نتایج جست و جو کاهش پیدا کرده و کم کم به صفحات بعدی منتقل میشوند.
دلیل وجود گوگل هانی مون چیست؟
یکی از دلایل وجود این الگوریتم، دادن فرصت دیده شدن مطالب و وبسایتهای جدید از طرف گوگل می باشد که وبسایتهای تازه تاسیستر، توانایی رقابت با رقبای کهنه کارتر را داشته باشند و این فرصتی است از طرف گوگل به وبسایتهای تازه تاسیس و همچنین مطالب تازه منتشر شده وبسایتها.
اما دلیل اصلی وجود الگوریتم هانی مون از طرف گوگل، رصد بهتر کیفیت محتوای وبسایتها توسط خود کاربران است. به بیان سادهتر میتوان گفت گوگل یک فرصت کوتاه به صفحات جدید میدهد که در رتبه بالای نتایج جست و جو و در دسترس کاربران باشند تا گوگل بتواند با استفاده از معیارهای رتبه بندی خود و عملکرد کاربران در این صفحات کیفیت مطالب داخل این صفحه را دقیقتر بررسی کند و پس از آن اگر این صفحه توانست نمره بهتری را بر اساس معیارهای گوگل داشته باشد، شانس ماندن در رتبههای اول نتایج جست و جوی گوگل را داشته باشد.
معیارهای رتبه بندی گوگل
برای سنجش وبسایتها توسط گوگل چندین معیار وجود دارد که برخی از آنها ارتباط مستقیمی با محتوای صفحات دارند. از مهترین این معیارها میتوان به نرخ کلیک، نرخ پرش و مدت زمان حضور کاربر در سایت اشاره کرد.
نرخ کلیک
نرخ کلیک یا CTR، به میزان کلیک هایی که کاربران، در هنگام جست و جوی عبارات کلیدی و همچنین زمانیکه وبسایت مرتبط با این کلمات کلیدی، در نتایج جست و جو نشان داده میشود، گفته میشود.
یعنی وقتی کاربر عباراتی مرتبط با مطلب شما در گوگل جست و جو میکند، صفحه ای از وبسایت شما که به این کلمه کلیدی مرتبط است، به همراه لیستی از وبسایتها به کاربر نشان داده میشود. حال تعداد کاربرانی که روی لینک وبسایت شما کلیک میکنند، میشود همان نرخ CTR.
بنابراین هرچقدر نرخ کلیک شما بیشتر باشد، به این معنی است که محتوای شما برای کاربران جذابتر می باشد.
نحوه محاسبه این مقدار تعداد دفعات کلیک شده وبسایت شما با آن عبارت کلیدی تقسیم بر تعداد دفعلات کلی نشان داده شده به کاربران ضربدر 100.
تعداد کلیک ها
100 * ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ = نرخ کلیک
تعداد نمایش ها
مدت حضور کاربران در سایت
هنگامی که کاربری بر روی لینکی که گوگل در جواب جست و جوی عبارات کلیدی به او نشان داده است کلیک کرده، مدت زمانی را داخل این وبسایت سپری میکند. این مدت زمان توسط گوگل ثبت میشود و به گوگل نشان میدهد که این سایت چقدر برای کاربر جذاب بوده و آیا برای کاربر جذاب بوده که مدت زمانی در این وبسایت سپری کند یا خیر؟
نرخ پرش
نرخ پرش یا Bounce Rate درصد کاربرانی را نشان میدهد که وارد وبسایت شما شده و سپس مستقیما از آن خارج میشوند. یعنی وارد هیچ صفحه دیگری از وبسایت شما نمیشوند. طبیعتا این مقدار هر چقدر کمتر باشد برای گوگل اهمیت بیشتری خواهد داشت و میزان جذابیت وبسایت شما برای کاربران را به گوگل نشان میدهد.
الگوریتم سندباکس چیست؟
گوگل برای جلوگیری از تخلف و فعالیت مخرب بدافزارها، نیاز دارد که وبسایتها را دقیقتر بررسی کند. به همین الگوریتم سندباکس (SandBox) یکی از راههای موثر برای این کار است. اما اگر بخواهیم مفهوم الگوریتم سندباکس را بفهمیم ابتدا باید معنی این کلمه را بررسی کنیم.
SandBox در واقع به جعبه شنی حفاظت شدهای گفته میشود که کودکانی که هنوز آمادگی لازم برای ورود به ساحل واقعی را ندارند بتوانند تجربه ساحل واقعی بچشند.
این دقیقا همان کاری است که الگوریتم سند باکس با یک وبسایت نوپا میکند. یعنی یک منطقه حفاظت شده برای محافظت و همچنین بررسی دقیق تر وبسایتهای جدید ایجاد میکند.
بر اساس عملکرد الگوریتم سندباکس وبسایتهایی که به تازگی به دنیای رقابت قدم گذاشتند و فعلا شاید آمادگی لازم برای فعالیت در این عرصه را نداشته باشند، توسط گوگل محدود میشوند. اما بازه زمانی این محدودیت اعمال شده از سمت گوگل به فعالیت وبسایت بستگی دارد.
یعنی هر وبسایتی که به طور مرتب و بر اساس معیارهای گوگل بتواند بهتر عمل کند، این پیام را به گوگل میدهد که هم اعتبار لازم را برای فعالیت در دنیای وب را دارد و همچنین آمادگی و توانایی این کار را خواهد داشت.
به طور کلی در حالت سندباکس، موقعی که کاربر، کلمات کلیدی با مطالب شما را جست و جو میکند، مطالب شما در سبد جست و جوی کاربر نشان داده نخواهد شد ولی با سپری شدن حالت سندباکس، ترافیک وبسایت شما رشد ناگهانی خواهد داشت.
زمان تقریبی الگوریتم سندباکس 1 تا 6 ماه است و این کاملا به فعالیت وبسایت بستگی دارد. یعنی حتی ممکن است پس از سپری کردن 6 ماه، باز هم سایت اعتبار لازم را از سمت گوگل دریافت نکرده و همچنان در حالت سندباکس بماند.
تفاوت الگوریتم ماه عسل گوگل و حالت سند باکس
اصلی ترین تفاوت میان این دو الگوریتم، در این است که گوگل در الگوریتم سندباکس وبسایت شما را از نتایج جست و جوی کاربران حذف میکند ولی در الگوریتم ماه عسل گوگل کاملا خلاف این عمل انجام میدهد، یعنی وبسایت شما را در رتبههای بالای نتایج جست و جوی کلمات کلیدی کاربران نشان میدهد.
طریقه استفاده از الگوریتم گوگل هانی مون
هر وبسایتی برای نفس کشیدن در دنیای بزرگ وب، نیازمند رعایت قوانین و معیارهایی است که برای گوگل حائز اهمیت هستند و گوگل برای رصد وبسایتها و تشخیص این معیارها، از چندین الگوریتم استفاده میکند که گوگل هانی مون، یکی از این الگوریتم ها می باشد. مسلما صاحبان وبسایتهایی که تازه به این عرصه قدم گذاشتهاند و باید این قوانین و معیارها را رعایت کنند، نیازمند یک همراه با تجربه و آگاه به الگوریتم ها، در این مسیر می باشند.
آژانس دیجیتال مارکتینگ داده رایا با دارا بودن تیم مجرب در زمینه دیجیتال مارکتینگ، این اطمینان را به صاحبان کسب و کارهای اینترنتی میدهد که برای قدم گذاشتن و رقابت در این فضا، همراه شما خواهد بود.
اگر قصد دارید برای شروع کسب و کارتان وب سایت داشته باشید می توانید با مراجعه به صفحه تعرفه ها درخواست خود را ثبت کنید و یا از طریق شماره تماس زیر از طریق واتساپ با ما، در ارتباط باشید.
شماره تماس : ۸۴ ۳۴ ۶۴۸ ۰۹۱۴