اگر مقاله مربوط به الگوریتم پاندای گوگل را خوانده باشید، حتما خواهید دانست که گوگل همواره به دنبال ارتقای کیفیت نتایج جستجوی خود و رضایت کاربران از محتوای نمایش داده شده بوده است. به همین دلیل در طول زمان، به روزرسانیها و الگوریتمهای متعددی را معرفی کرده است. یکی از به روزرسانیهای مهم گوگل، الگوریتم پنگوئن است که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد.
تاریخچه الگوریتم پنگوئن
در سال 2012، گوگل الگوریتمی را با عنوان”وب اسپم(WebSpam)” معرفی کرد که هدف آن کاهش لینکهای بیش از حد(اسپم)، دستکاریشده و نامربوط وبسایتها بود.
بعدها مت کاکس که در آن زمان رئیس تیم وب اسپم گوگل بود، در توییتی این به روزرسانی گوگل را با نام پنگوئن خطاب کرد. البته گوگل هنوز تا به این لحظه دلیل این تغییر نام و انتخاب اسم پنگوئن را اعلام نکرده است ولی کاربران تئوریهای مختلفی را برای این نامگذاری مطرح کردهاند.
مثلا یکی از این تئوریها این است که نام الگوریتم پاندا از یکی از مهندسین تیم طراحی آن الهام گرفته شده است و شاید انتخاب نام الگوریتم پنگوئن نیز دلیل مشابهی داشته باشد.
یکی دیگر از تئوریهای جالب و البته نه آنچنان جدی انتخاب نام این الگوریتم این است که شاید این انتخاب ادای دِین سازندگان آن، به یکی از شخصیتهای معروف دنیای دیسی با همین نام باشد.
چرا الگوریتم پنگوئن به وجود آمد؟
قبل از معرفی گوگل پنگوئن، برخی صفحات دارای محتوای بیکیفیت، با استفاده ترفندهای لینکگذاری که جزو تکنیکهای کلاه سیاه محسوب میشود، میتوانستند رتبه خود را در نتایج جستجو بالا ببرند. این یعنی هر چه تعداد لینک بیشتر، رتبه بالاتر!
در این حالت تولیدکنندگان محتوا، بدون توجه به کیفیت محتوای خود، فقط به دنبال لینکگذاری بودندکه از نظر گوگل عامل اصلی بیاعتمادی کاربران نسبت به موتورهای جستجو بود.
جنگ گوگل با محتوای بیکیفیت از معرفی الگوریتم پاندا شروع شد و سپس توانست با الگوریتم پنگوئن ضربه سختی را به این نوع محتواهای دستکاری شده زده و نتایج جستجوی خود را بهبود ببخشد. هدف این الگوریتم کنترل بیشتر و کاهش اثربخشی تکنیکهای لینکگذاری سئو کلاه سیاه بود. این الگوریتم با پردازش انواع لینکها، به لینکهای معتبر و طبیعی امتیاز مثبت میداد و در مقابل وبسایتهایی که سعی در دستکاری لینکها داشتند را جریمه میکرد.
خط قرمزهای گوگل پنگوئن
به طور کلی، پنگوئن دو مورد خاص را را هدف قرار میدهد:
- ترفندهای لینکگذاری: استفاده از لینکهای غیرمرتبط، خرید بک لینک از سایتهای غیرمعتبر و بیکیفیت و هرگونه تلاش در دستکاری نتایج رتبههای جستجو از طریق لینکها.
- پرکردن کلمات کلیدی: استفاده بیش ازحد و غیر مرتبط و تکرار کلمه کلیدی.
تاثیر جریمه الگوریتم پنگوئن روی وبسایت
ابتدا باید بدانیم که جریمه گوگل پنگوئن و جریمه دستی با یکدیگر متفاوت هستند. به طور خلاصه، جریمه الگوریتم پنگوئن در مرحله ایندکس برای تمامی وبسایتها اجرا میشود، اما جریمه دستی ممکن است نتیجه گزارش کاربران یا تشخصیص اسپم وبسایت از طرف گوگل برای کلمات کلیدی یا لینکهای خاصی باشد.
علاوه براین گوگل سختگیری هایی را در برخی زمینهها مانند زمینههای پزشکی، حقوقی و … دارد و گمان میرود این سایتها به صورت دستی بررسی میشوند.
جریمه پنگوئن باعث افت ناگهانی ترافیک سایت میشود ولی هر کاهش ترافیکی، پنگوئن محسوب نمیشود. مثلا شاید دلیل آن به خاطر فصلی بودن موضوع کسب و کارتان باشد یا شاید محتوای صفحات شما تحت جریمه پاندا قرار بگیرند و … .
در این صورت، ابتدا مطمئن شوید که دلیل کاهش ترافیک وبسایتتان چیست؟ سراغ لینکها و کلمات کلیدی خود بروید و مطمئن شوید که این عوامل باعث افت ترافیک شدهاند، پس شما توسط گوگل پنگوئن، جریمه شدهاید.
رفع جریمه گوگل پنگوئن
برای رفع جریمه پنگوئن، شما باید پس از رفع مشکلات مربوط به این جریمه، اقداماتی را برای بخشش از طرف گوگل انجام داده و منتظر خزیدن دوباره رباتها روی وبسایتان باشید.
- حذف هرگونه لینک غیرطبیعی که به دست خودتان انجام شده است و روی آنها کنترل دارید.
- رد هرگونه لینک غیر طبیعی و اسپم که به دست خودتان انجام نشده است و کنترلی روی آنها ندارید.
- بازبینی محتوای وبسایت برای اصلاح کلمات کلیدی تکراری، اسپم و نامربوط با موضوع محتوا
در مجموع، دقت داشته باشید که این الگوریتم بیشتر روی لینکهای اسپم تمرکز دارد. پس برای پیشگیری از این جریمه، سعی کنید لینکگذاری وبسایت شما طبیعی باشد و از نظر گوگل و کاربران این لینکها مورد اعتماد و مرتبط به محتوا به نظر برسند.
چگونه لینکهایی که روی آن کنترلی نداریم را رد کنیم؟
برای رفع مشکل پنالتی پنگوئن، باید به گوگل اثبات کنید لینکهایی که باعث این مشکل شدهاند و شما کنترلی روی آنها ندارید، از طرف شما نوشته نشدهاند. برای این کار، یک فایل تجدید نظر(Disavow File) را برای گوگل ارسال میکنید و از آنها میخواهید تا این لینکها و تاثیرشان روی وبسایتتان را نادیده بگیرند.
نتیجه این کار، نادیده گرفتن تاثیر منفی و حتی مثبت لینکهایی است که در فایل تجدید نظر خود برای گوگل ارسال کردهاید. این یعنی، شما حتی اگر به اشتباه لینکی که تاثیر مثبتی را برای سایت شما داشت را در لیست لینکهای فایل تجدیدنظر خود به گوگل ارسال کنید، دیگر امتیازی از طرف آن لینک به سایت شما نمیرسد.
البته نیازی نیست توضیحی را در این فایل بنویسید و فقط نوشتن لینکها روی این فایل کافی است. چون گوگل این لینکها را به صورت خودکار پردازش میکند، بدون اینکه کسی آن را بخواند.
تفاوت الگوریتمهای پنگوئن و پاندا
به طور کلی، الگوریتم پاندا صفحات وبسایتها را از لحاظ اعتبار و ارزش محتوا بررسی میکند ولی تمرکز الگوریتم پنگوئن روی اعتبارسنجی و ارزشگذاری روی لینکهای وبسایت شماست.
این الگوریتمها در تکمیل یکدیگر هستند و وظیفه آنها این است که در کنار سایر الگوریتمها وبسایتها را بررسی کنند. در نتیجه این دو الگوریتم تاثیر مستقیمی روی رتبه بندی موتورهای جستجو دارند.
هدف کلی توسعه الگوریتمهای پاندا و پنگوئن، ارتقای کیفیت محتوا و لینکهای سایتها بود.
نتیجه گیری
تمامی الگوریتمهای گوگل به وجود آمدهاند که وبسایتها را بررسی کنند تا محتوای نمایش داده شده برای کاربران، مفید و ارزشمند باشد. گوگل با استفاده از این الگوریتمها قصد دارد با افرادی که قصد فریب کاری و استفاده از روشهای نادرست را دارند، مبارزه کند. اما گاهی هم اتفاق میافتد که افرادی حتی بدون قصد دستکاری نتایج و فریب گوگل، توسط این الگوریتمهای گوگل جریمه میشوند. دلیل اینکار شاید از بیتجربگی افراد باشد و اینکه حالا اینکه از این جریمه چگونه خارج شوند، شاید باعث ناامیدی آنها شود.
اما جای نگرانی نیست، ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم. شما میتوانید برای خارج شدن از جریمههای گوگل، افزایش ترافیک سایت، بهبود سئو و به طور کلی توسعه کسب و کار اینترنتی خود با مشاوران ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ داده رایا تماس بگیرید.
اگر قصد دارید برای شروع کسب و کارتان وب سایت داشته باشید یا به دنبال توسعه کسب و کار اینترنتی خود هستید، می توانید با مراجعه به صفحه تعرفه ها درخواست خود را ثبت کنید و یا از طریق شماره تماس زیر از طریق واتساپ با ما، در ارتباط باشید.
شماره تماس : ۸۴ ۳۴ ۶۴۸ ۰۹۱۴
[dynamic_conditions]